And the Oscar goes to …

Årets Oscar-uddeling nærmer sig hastigt, og februar bliver derfor en travl biografmåned herhjemme. Vi har som vanligt købt billetter til Biocitys live-visning natten mellem den 2. og 3. marts, og sådan noget forpligter jo. Som minimum skal vi da have set nomineringerne til årets film (selv om det vist aldrig er lykkedes indtil nu – der er altid den der ene, meget laaaange kunst-film imellem)

De 9 nominerede i år, ser dog alle meget lovende ud, synes jeg:

1. ‘American Hustle’

Er ret spændt på den her. Den bliver beskrevet som en komedie, men synes ikke rigtig det fremgår af traileren. Men mon ikke det er godt – jeg har jo (ligesom resten af kloden) et lille girl-crush på Jennifer Lowrence. Hun er jo frickking adorable!

2. ‘Captain Phillips’

Jeg har ikke noget intelligent at sige om den her. Det ligner en actionfilm.

3. ‘Dallas Buyers Club

Ret interessant plot – “egen lykkes smed” taget til det næste niveau. Den skal nok blive sjov at se.

4. ‘Gravity’

En af de to film, vi allerede har tjekket af på listen. Det skulle undre mig meget, hvis den vinder en Oscar, men synes bestemt, den er et kig værd, og meget bedre end jeg havde forventet. Nævner det kort her

5. ‘Her’

Den her glæder jeg mig ret meget til at se. Interessant plot og rørende trailer.

6. ‘Nebraska

Nå, var måske lidt for hurtig til at claime mangel på langsomme film. Måske man kan være heldig at opstøve den her i Øst for Paradis? “Sideways“, som denne instruktør også står bag, er en af mine absolutte hadefilm, så det skal nok blive interessant…

7. ‘Philomena

Jubiii Judi Dench og britisk accent. Kan kun blive godt.

8. ‘12 Years a Slave

Årets “storfilm” og Oscarfavorit. Den glæder jeg mig til at se.

9. ‘The Wollf of Wall Street

Den her var vi inde og se i går aftes. Langt bedre end forventet, trods sine 3+ timers spilletid. Og Leonardo gør det sgu’ godt…

Det var dem, men hov, hvor er ‘The Way Way Back’, ‘The Secret Life of Walter Mitty’ og ‘The Butler‘ blevet af på listen?

Hvem eller hvad er dine Oscar favoritter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *