Lykken er … Inspiration

Til sommer skal der ske noget vildt. Hvad det bliver, ved jeg ikke endnu, men jeg ved, det bliver stort. I forbindelse med min Master skal jeg nemlig – sammen med mit helt eget team -lave et visionsprojekt.

Det har naturligvis fået mine tanker til at køre en hel del. Jeg vil meget gerne regne det hele ud på forhånd, men en del af projektet er også, at vi skal prøve at gøre tingene lidt … omvendt. Vi skal inspirere folk til at være med, ikke til et konkret projekt, men til at skabe noget. Og først herefter skal vi så – sammen – finde ud af, hvad projektet skal være.

Jeg har haft (og har stadig) kæmpe skygger på at ringe til folk, og spørge, om de vil være med. Hvad hvis de synes jeg er latterlig? Hvad hvis de synes, det er den dummeste idé i verden? Hvad hvis de råber af mig?

“Hallo Isa!?” Er der så nogen gange en lille stemme indeni mig, der får råbt, “hvordan ville du selv have det, hvis der kom én og sagde til dig, at de havde en vision om at skabe noget, der spredte glæde og sammenhæng mellem mennesker, og at de gerne ville have dig med?”

… “Rimelig beæret” …

Heldigvis har jeg allerede fået to af de sejeste mennesker, jeg kender med på mit team, så det kan umuligt gå helt galt.

Nå, men når man skal lave et visionsprojekt, skal man jo også arbejde lidt med sin vision. Den står på ingen måde klart for mig endnu, men jeg har samlet nogle videoer herunder, som i hvert fald inspirerer mig enormt meget.

Den første er en forholdsvist ny TED-talk, som har fået meget omtale på de sociale medier.
13-årige Logan LaPlant fortæller her om sin noget specielle uddannelse, eller “hackschooling”, som han kalder det. Kudos til forældrene, for at gøre dette muligt, og til Logan for at være mega awesome.
Han skal nok få masser af sex succes.

Tina Roth Eisenberg aka. SWISS-MISS er en af mine absolut største rollemodeller. I de to videoer herunder fortæller hun om sine 8 gyldne leveregler, og hvis du spørger mig, er de intet mindre end geniale.

Denne sidste video er, hvis ikke den bedste, så i hvert fald én af de allerbedste TED-talks, jeg har set. Ze’s idé om at hele verden er forbundet er enormt inspirerende, og hvis mit visionsprojekt kan blive bare halvt så sejt som et af hans, er jeg lykkelig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *