Filmanmeldelse: Frozen

Hvad skal man lave på en hverdagsaften, hvor man har fået uventet tidligt fri? Man skal da selvfølgelig i biffen!

Det er skaberne bag Tangeld og Wreck it Ralph (begge geniale film btw) der står bag Frozen. Og rensdyrs-“hunden” Svend er da også tyvstjålet fra førstnævnte. Men hey, if it ain’t broken … Og det er det bestemt ikke.

I Frozen begiver prinsesse Anna sig ud på en farefuld færd for at finde sin magiske storesøster, Elsa, og redde den by, som søsteren ved et uheld har fået forvandlet til et islandskab. Frozen er en klassisk disney film med prinsesser, magi og kærlighed, men som vanligt har den fået et lille twist.

For nok bliver der kæmpet mod snemonstre og onde prinser i Frozen, men den virkelige kamp er Elsa’s inde kamp for at skjule sine magiske kræfter fra omverdenen – hvilket selvfølgelig kun gør dem stærkere og sværere at styre. En ganske fin lille morale, om at man ikke kan undertrykke sider i sig selv uden konsekvenser, synes jeg 🙂

Filmen var i det hele taget både sjov og sød, og jeg grinte flere gange højlydt over det lille snemands-sidekick, Olaf, der fungerer som filmens happy-maker, når tingene bliver lige lovligt triste. Sangene var ikke de bedste sange i Disneys historie, men måske man bare skal høre dem lidt flere gange?

Jeg så i øvrigt filmen på engelsk, hvad der – baseret på de stemmer jeg har hørt i den danske trailer – er stærkt tilrådeligt.

Filmen får fire ud af seks stjerner herfra – bestemt en tur i biffen værd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *