Lykken er … YMA og oprydning

For næsten en måned siden postede jeg dette indlæg om en af mit livs vigtigste beslutninger. Forrige fredag skrev jeg så, at jeg var på vej til København, men fik ikke rigtig fulgt op på det.

Sandheden er, at jeg det sidste halve år, har gået lidt i en venteposition. Da vi sluttede Young Rolemodel blev vi spurgt, om vi havde lyst til at fortsætte vores udvikling. Mindjuice havde planer om at lave en Master (overbygning) til unge, en såkaldt “Young Master Academy”. Stemningen var mildt sagt euforisk – alle på holdet var klar på at fortsætte, mig selv inklusive, og vi kunne ikke komme hurtigt nok i gang. Efter at have arbejdet med mig selv i et halvt år, følte jeg, at jeg først for alvor begyndte at se resultaterne af alt mit hårde arbejde, og jeg tror mange af de andre delte min opfattelse. Masteren skulle bare oprettes – det var vi enige om.

Så blev det hverdag… og ligesom når du træner din krop, bliver også din selvindsigt og din lyst til at træde ud af din comfortzone slappe, når de ikke bliver trænet. Jeg begyndte at føle, at jeg faldt tilbage i gamle, selvdestruktive mønstre, og selv om jeg var bevist om det, følte jeg ikke rigtig, jeg længere havde det mod eller den viden der skulle til for at ændre det.

Så jeg glædede mig til Masteren, men begyndte også at blive lidt nervøs. Mange af dem fra holdet, der før havde været helt klar på at fortsætte, følte nu, at de ikke havde tid, lyst eller penge nok til at fortsætte, og vi havde fået at vide, at vi skulle være minimum 20 på holdet, før det blev oprettet.

For at gøre en lang historie kort, fik vi tirsdag den 15. besked om, at Masteren var blevet oprettet med 22 tilmeldte. Dvs. 3 dage før vi skulle starte. Samme aften gik jeg lidt ned med stress – det har åbenbart gået mig mere på, end jeg lige sådan gik og troede.

MEN Masteren blev jo oprettet, og nu er jeg i gang, og jeg er sikker på, at det næste år bliver mere spændende, udfordrende og lærerigt, end noget jeg har prøvet før!

En af forskellene på Masteren og Young Rolemodel er, at vi kommer endnu mere i dybden med persontypeværktøjet Enneagrammet, som vi blev introduceret for sidste år. Kort fortalt deler enneagrammet mennesker op i 9 forskellige personlighedstyper – alle har lidt af de 9 men der vil altid være én, der er mere dominant end de andre. Værktøjet kan bl.a. bruges til at arbejde med sig selv og sin type, samt til bedre at forstå de andre 8 typer og deres handlemønstre. Du kan læse mere her.

Mellem hvert modul “dykker vi ned i” en eller to af de ni typer, i kraft af vores hjemmearbejde. Vi er startet med 1’erens univers, hvilket passer mig strålende, for jeg er selv 1’er 🙂

En del af vores hjemmearbejde består således af at rydde op og organisere sit hjem, sin computer osv. – hvad faste læsere vil vide, jeg har det vældig fint med 😉 

Vi har fået en opgave, der lød på at skille sig af med 100 ting fra sit hjem enten ved at give dem videre, give dem til genbrug eller smide dem ud … 

Jeg stoppede med at tælle ved 210 … 

Og så sker der jo det fantastiske når man rydder op, at man finder ting, man helt havde glemt man havde! Lad det være en opfordring til alle. Og hvis 100 lyder af for meget så bare start med 50 – tro mig, resten skal nok komme 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *