Det er så yndigt … og syltede rødbeder

Jeg har været til bryllup i weekenden. Og det var virkelig meget yndigt. Vejret kunne ikke have været smukkere på en efterårsdag, og aldrig har en præst holdt så kærlig og sjov en prædiken. Jeg tror, der var flere der grinte end græd under vielsen, og det, synes jeg, var fantastisk.

Jeg har været til bryllup i weekenden. Og det var virkelig meget yndigt. Vejret kunne ikke have været smukkere på en efterårsdag, og aldrig har en præst holdt så kærlig og sjov en prædiken. Jeg tror, der var flere der grinte end græd under vielsen, og det, synes jeg, var fantastisk.

Det smukke brudepar hedder Maja og Morten, og de sagde heldigvis “ja” begge to. 

På vej fra kirken til festen kom vi på lidt af et eventyr. Vi havde sat GPS-en på auto og havde godt lagt mærke til, at de andre var drejet af nogle kilometer tidligere, da den søde robot-dame pludselig proklamerede: “Om én kilometer: tag færgen!”

Ikke lige det, vi havde regnet med, da vi befandt os lidt udenfor Randers og blot skulle ind til centrum. Men vi var åbenbart på den forkerte side af fjorden, og det kunne altså ikke betale sig at køre tilbage og indenom.

Så vi ventede i et kvarter for at komme ud og sejle i ca. 2 minutter med en færge, der havde plads til én bil af gangen, og som skulle tilkaldes med en knap på kajen.

Spøjst job, sådan at sejle frem og tilbage over Randers Fjord en hel dag … Jeg forestiller mig, det måske bliver lidt kedsommeligt i længden?

Man kan sige, hvad man vil, om GPS-generationen, men vi fik da en
sjovere tur, end dem, der havde begreb om, hvor de befandt sig 😉

(Jeg har i øvrigt sagt til Jonas, at han skulle tage og gå lidt mere med butterfly og habit, for det klær’ han sgu’ godt 🙂 

Nå, men det jeg egentlig gerne ville vise jer, var den bryllupsgave, vi havde lavet. Jeg er mildest talt modstander af Koordinerede-Rosendahl-Gran-Cru-gaveportaler (findes der noget mere kedeligt i hele verden?) og besluttede derfor at lave en lidt mere personlig gave. 

Det blev til denne omgang hjemmelavede delikatesser: 

Lakridsmandlerne er Jonas’ specialitet, marmeladerne har jeg lavet, og rødbederne har vi syltet sammen efter min mormors gamle opskrift, som I da lige får her: 

Hjemmesyltede rødbeder:

Det skal du bruge:

  • Rødbeder
  • Hele nelliker
  • Hel kanel
  • To dele eddike
  • En del vand
  • 400 g sukker pr. L væde
  • Atamon

Sådan:

Kom
de skyllede rødbeder i en gryde med kogende vand og lad dem koge ved
middelvarme med låg, til du kan strikke i dem, uden at møde modstand
(ligesom en kogt kartoffel)

Bland imens eddike, vand, sukker, nelliker og kanel, og kog det forsigtigt, til sukkeret
er opløst. (Obs. Hel kanel er svær at opdrive på denne årstid, så vi
puttede lidt støt kanel i et tefilter og stak ned i gryden, mens det
kogte)

Når rødbederne er
kogte kan skrællen nemt “svuppes” af. Rødbederne skæres i skiver og
overhældes med den varme lage i atamonskyllede glas, som hurtigt lukkes
tæt.

Glassene dekorerede vi med papir og små, sjove tekster, og på lågene klippede vi det monogram, de havde sat på indbydelsen. På den måde, bliver de mindet om dagen, hver gang de spiser af dem 🙂

Håber, I alle har haft en dejlig weekend, og nyder ferien, hvis I er nogle af de heldige… 

2 Comments

  1. Ja, tak "vi" nyder ferien. Har siddet hele eftermiddagen og læst i glashuset. Så varmt som at være syd på 🙂
    I formiddags var jeg på cafe overfor Marguritten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *