Lykken er … godt naboskab og DIY guirlander

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vokset op i det, de fleste nok ville kalde noget i retning af et hippie-kollektiv, og jeg er da også flere gange blevet mødt af spørgsmålet om “vi så delte vores tøj”, når jeg har fortalt om, hvor jeg boede.

Det gjorde vi nu langt fra, og den mere korrekte betegnelse for “Søfaldet” er nu også snarere et bofællesskab. Med tryg på fællesskab. Og hvis du spørger mig, kunne man umuligt vokse op noget bedre sted.
Hele min barndom har jeg været omgivet af søde naboer og børn på min egen alder. Der var altid nogen at lege med og man var aldrig helt overladt til sig selv. Hvis man manglede et æg til kagen, kunne man altid lige rende ind ved siden af – eller ved siden af igen, hvis de ikke var hjemme.

Når jeg bliver gammel, vil jeg selv bo sådan et sted, og jeg elsker og beundrer mine forældre for at have været med til at starte det op og for at have samarbejdet med de andre “Søfæller” om at få det til at fungere hver eneste dag siden 1989.

For et år siden flyttede jeg så “ind til byen”. Pludselig befandt jeg mig i et lejlighedskompleks, hvor man knapt nok hilste på hinanden på trappen, og hvor man intet vidste om, hvad hinanden hed eller lavede til daglig. Og jeg kunne mærke på mig selv, at det nagede mig.

Heldigvis har vi en god vicevært, som fik startet en facebookgruppe for beboerne, og før jeg vidste af det, havde jeg inviteret alle naboerne til Tour Des Chambres – fordi jeg gerne ville lære dem bedre at kende, som jeg skrev i invitationen. Festen blev en succes trods få tilmeldte, og siden da er det blevet til mange gode snakke på trappen, grillaftner og udendørsbio i gårdhaven.

Jeg er glad og stolt over at have et så godt forhold til mine naboer, og jeg glæder mig helt vildt til næste fredag hvor Tour Des Chambres 2.0 løber af staben. Denne gang med en tilmeldingsrate på 70% (!)

I den anledning har jeg valgt at bringe et lille DIY indslag , om hvordan man kan lave sin helt egen festlige guirlande 🙂

Du skal bruge:

Jeg var heldig at finde “designpapiret” i Søstrene Grene for en flad 16’er. (Et tilsvarende sæt koster 56 kr i Panduro Hobby – jaja de ved jo godt hvad de vil ha’ for deres varer)

Start med at lave en skabelon på det hvide papir (i virkeligheden er det nok mest optimalt at lave den på pap, men det var lige, hvad jeg havde) 
Den kan f.eks se sådan her ud:

“Diamanterne” kan varieres i det uendelige – prøv dig frem. Jeg endte faktisk med én, der var 12 cm høj og ikke 11, som der står på billedet. 

Og så er det ellers bare at tegne-tegne, klippe-klippe og folde-folde, indtil du synes, du har “vimpler” nok. Vær dog lige opmærksom på, at sætte skabelonen på det rigtige sted, hvis du synes, det er vigtigt, at motivet vender en bestemt vej. Jeg endte med denne lille stak:

Til sidst klipper du et stykke snor, der passer til det sted, du vil have den til at hænge (husk, hellere lidt for langt …) og limer vimplerne rundt om. Lim til ca. 1/2 cm fra midten, så vimplerne kan flyttes rundt senere. Sådan her:

Et voilá!: verdens fineste  (fest)guirlande … min må i hvert fald gerne hænge fremme, selv om det ikke er fredag endnu 🙂

2 comments on Lykken er … godt naboskab og DIY guirlander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *